19. /2018. 03. 19.

Varázsold újjá cipődet vegyszerek nélkül és szebb lesz, mint újkorában! 8 trükk amit biztos nem felejtesz el többé

1. Kend be a teniszcipő talpát egy kevés fogkrémmel, majd 15 perc múlva egy használt fogkefével alaposan dörzsöld át. A cipő talpa pillanatok alatt újra hófehér lesz.

2. A bőr cipőkből könnyen kiszedheted a foltokat, ha egy fültisztító pálcára egy kevés izopropanol alkoholt töltesz, és ezzel törölöd át a foltokat. Hagyd egy fél órát állni a cipőn.

3. Este lefekvés előtt szórj egy teáskanál szódabikarbónát a vászoncipőd belsejébe, és hagyd egész éjszakán keresztül állni. Reggel jól rázd össze, majd mosd ki a cipőt. Így szabadulhatsz meg a kellemetlen láb-, és cipőszagtól.

4. A fordított bőr cipőről könnyen eltávolíthatod a szennyeződéseket egy körömreszelővel. Először egy száraz ronggyal alaposan dörzsöld át, majd dörzsöld végig egy körömreszelővel. Ne nyomd meg túl erősen.

5. Az ecet az egyik legjobb tisztító és fertőtlenítőszer. Keverj el 1 liter vízben ⅓ csésze ecetet, majd áztass bele két tiszta rongyot. Terítsd a cipőkre a rongyot, hagyd állni 1-2 órán keresztül, majd töröld le egy nedves ruhával. Ezután hagyd a cipőt, hogy magától megszáradjon.

6. A lakkcipőket könnyen újjá varázsolhatod egy kevés vazlein segítségével. Miután lemostad a cipőt, és szárazra törölted, kenegesd be egy kevés vazelinnel.

7. A fordított bőr cipőről könnyen eltüntetheted a zsírfoltokat egy kevés zabliszt segítségével. Szórj a foltra egy kevés zablisztet, majd hagyd állni egy fél órán keresztül. Ezután töröld le egy száraz ronggyal.

8. Két légmentesen záródó nejlonzacskót tölts meg vízzel, majd helyezd a cipőidbe. Ezután tedd a cipőket a fagyasztóba egy éjszakára. Reggel vedd ki a fagyasztóból, hagyd, hogy magától kiolvadjon a jég. Így tudod kitágítani, ha túl szűk a cipőd.